Prajitura cu gratii

de Denissa in Prajituri, 17 Ian 2013 | 6489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT -
  • 210 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 320 gr faina
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci macinate
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratii:

Aluatul

Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente.

Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale.

Umplutura

Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata.

Separat albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu nuca.

Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra se toarna umplutura cu nuca.

Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura sub forma de gratii.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25  de minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie